Kašnjenje ili otkazivanje leta moraju da se najave putnicima

Objavljeno: 2022-06-22 14:55:00

Zašto bi agencija odgovarala za nešto na šta nema apsolutno nikakav uticaj, kao što je otkazivanje leta ili kašnjenje polaska, kažu u Juti


Posle nekoliko otkazanih letova za Tiranu, Solun, Ljubljanu, Hanover..., kao i gotovo svakodnevno veliko kašnjenja čartera za Tursku, Grčku... putnici u Srbiji pitaju da li će tokom letnje sezone ovo možda postati praksa i šta mogu da očekuju u slučaju da njihovi aranžmani uključuju i avionski prevoz. Iako je kompanija „Er Srbija” saopštila zvanično da je tokom vikenda došlo do kašnjenja i otkazivanja pojedinih redovnih letova iz tehničkih razloga i zbog toga se izvinila putnicima, u turističkim agencijama kažu da nedostaje komunikacija i blagovremene informacije koje oni moraju da prenesu putnicima. Iako su se pre početka sezone o svemu dogovorili s predstavnicima ove avio-kompanije, druga strana dogovor jednostavno ne poštuje.

Poslednjih dana pojedini turistički poslenici imaju i dodatni problem s „Er Srbijom”, jer ih u obaveznom zakonskom roku ne obaveštava kolika je doplata po putniku zbog cene goriva, pa kada istekne rok u kojem i agencija o tome mora da obavesti putnike ne preostaje im ništa drugo nego da oni u ime gostiju reše ovaj problem. S tim što te doplate nisu male i iznose 20, 30 i 50 evra po putniku. Osim toga kako je moguće pitaju iz agencija da za redovne letove nema doplate razlike za gorivo, a za čartere ima, kada se isti kerozin toči i tamo i ovde?

Nacionalni avio-prevoznik, kažu u Juti, ima odeljenje samo za čarter-letove i trebalo bi da su oni u svakom trenutku informisani da li će neki avion poleteti ili ne.

– Šta god da je razlog postoji način da se to na vreme objasni i da agencije kao organizatori putovanja imaju dovoljno vremena da obaveste putnike o bilo kakvoj promeni. Mi ne možemo da biramo ni let ni vreme poletanja, biramo samo poslovnog partnera, a to je u ovom slučaju „Er Srbija”. Naši ugovori imaju i klauzulu u kojoj se avio-kompanija ograđuje od bilo kakve odgovornosti u ovakvim situacijama, što je neprihvatljivo. Zašto bi agencija odgovarala za nešto na šta nema apsolutno nikakav uticaj, kao što je otkazivanje leta ili kašnjenje polaska. Mi imamo primer nekih drugih avio-kompanija koje u ovakvim situacijama apsolutno preuzimaju svu odgovornost, a ona pre svega podrazumeva blagovremeno obaveštavanje putnika o svim promenama –kaže Aleksandar Seničić, direktor Jute.

On dodaje da je vrlo komplikovano u ovakvim situacijama objasniti putnicima koji dolaze i iz unutrašnjosti (imaju troškove tog puta) da je let otkazan. On kaže da se onda predstavnici agencija suočavaju sa njima i pokušavaju da reše problem, što bi u suštini trebalo da radi avio-kompanija.

U saopštenju koje je „Er Srbija” poslala pre nekoliko dana, posle kašnjenja letova, navodi se da kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima, a kažu i da su bezbednost putnika i članova posade najvažniji za „Er Srbiju”. Povodom ove situacije oni su objasnili da je u ovom trenutku situacija u putničkom avio-saobraćaju u celoj Evropi opterećena velikim izazovima, koji se pre svega odnose na posledice dvogodišnje krize usled pandemije virusa korona, te posledična ograničenja u putovanjima i veliko smanjenje tražnje.